STEUN PETITIE GEZINSBOND

Wie in Vlaanderen omwille van zijn handicap zorg nodig heeft, heeft recht op een budget om deze zorg in te kopen. Maar de wachtlijsten zijn lang. Momenteel wachten niet minder dan 14.000 met een beperking op de uitkering van de beloofde steun.

Dat ondervond ook Hilde Michiels, de moeder van David, een 23-jarige jongeman uit Kampenhout met een verstandelijke beperking. (zie : https://www.vrt.be/…/genoeggewacht-be-gezinsbond-start-pet…/ ). Hilde kreeg een brief van de overheid :’U staat op een wachtlijst omdat er onvoldoende middelen zijn”.

“Het water staat veel gezinnen echt aan de lippen”, zegt de Gezinsbond. “De budgetten moeten binnen een redelijke termijn worden toegekend.” Vindt u net als de Gezinsbond dat Hilde en andere mensen in dezelfde situatie lang genoeg gewacht hebben? Teken dan de petitie ‘Genoeg gewacht’ die de Gezinsbond zonet opstartte !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.