GROEN-VOORSTEL OVERTUIGT KAMPENHOUT

Op de jongste gemeenteraad stelden Groen-gemeenteraadsleden Wim Vanhaverbeke en Machteld Soetemans voor dat ook de gemeente Kampenhout het SAVE-charter zou tekenen. Een voorstel dat bijzonder positief werd onthaald en met unanimiteit van stemmen werd goedgekeurd !

Het SAVE-charter (SAVE = Samen Actief voor een Veilig Verkeer) is een initiatief van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen, die steden en gemeenten wil aansporen om het verkeer veiliger te maken, zeker op plaatsen waar kinderen en jongeren vaak op weg zijn.

Door de ondertekening van het SAVE-charter engageert ook Kampenhout zich om de verkeersveiligheid op haar grondgebied te verbeteren. Zo verbindt de gemeente zich ertoe om een concreet actieplan uit te werken, met onder meer de opmaak van een veiligheidsanalyse, een mobiliteitsbeleid op maat van kinderen en jongeren en een actief sensibilisatiebeleid.

Meer weten ? Surf naar save.ovk.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.