Kampenhout stemt slipschool weg!

Enkele weken geleden protesteerde Groen Kampenhout in een open brief tegen het feit dat de slipschool van de Federale Politie op het grondgebied van de gemeente nog steeds actief is, ondanks het ontbreken van een vergunning voor deze activiteit (zie : http://www.groenkampenhout.be/…/open-brief-aan-de-burgemee…/).

Al in juni 2018 eiste Groen Kampenhout de onmiddellijke stopzetting van de slipschool in het Hellebos in Berg. In het voorjaar van 2018 werden op dit terrein zonder geldige vergunning tientallen bomen gekapt. Toen Groen-parlementslid Elisabeth Meuleman dit aankaartte, moest Joke Schauvlieghe (CD&V) toegeven dat ‘die bomen absoluut niet mochten gekapt worden’. Bovendien bleek dat de milieuvergunning om de slipschool uit te baten, al in mei 2016 verstreken was. Toch blijft – tot op vandaag – de Federale Politie de slipschool in het Hellebos uitbaten.

Na de open brief van Groen werd de slipschool nu besproken op de gemeenteraad.

Daarbij werd bevestigd dat de slipschool niet beschikt over de vereiste vergunningen en bovendien ten midden van waardevol natuurgebied ligt. De gemeenteraad concludeerde dat ‘de gemeente wenst een einde te stellen aan de exploitatie van het militair domein als centrum voor rijvaardigheid en de gewenste ruimtelijk-natuurlijke structuur voor dit gebied te realiseren’. Het voorstel om bij de hogere overheid actief te ijveren voor de beëindiging van de slipschool en het militaire domein in het Hellebos als natuurgebied te herstellen werd unaniem goedgekeurd. Wordt ongetwijfeld vervolgd na 26 mei…

Machteld Soetemans en Wim Vanhaverbeke,

gemeenteraadsleden voor Groen Kampenhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.