GROEN PLAATST FIETSSTRATEN OP DE KAART

Op de jongste gemeenteraad stelde Groen Kampenhout voor om ook in Kampenhout een aantal straten om te vormen tot ‘fietsstraten’ en zo de veiligheid en het comfort voor fietsers gevoelig te verhogen.

In fietsstraten mogen fietsers de volle breedte van de rijbaan gebruiken. Auto’s hebben eveneens toegang, maar mogen er geen fietsers inhalen. Sowieso is de snelheid voor alle weggebruikers beperkt tot 30 km/u.

Het concept van fietsstraten is sinds 2012 voorzien in de wegcode. Gent was de eerste stad in Vlaanderen die een fietsstraat invoerde. Maar ondertussen spant Bonheiden met meer dan 30 km (!) fietsstraten de kroon.

De invoering van fietsstraten is voor Groen een eerste stap om de veiligheid en het comfort van fietsers in Kampenhout en zijn deelgemeenten verbeteren. Groen is dan ook bijzonder blij dat haar voorstel – zij het na enige discussie – unaniem door de gemeenteraad van Kampenhout werd goedgekeurd. Hoe de fietsstraten in elke deelgemeente zullen worden ingevoerd zal binnenkort worden beslist na advies van de verkeerscommissie.

Meer info over fietsstraten in Vlaanderen vind je op https://fietsberaad.be/…/Fietsberaad_folder_Fietsstraten_DE…

1 thought on “GROEN PLAATST FIETSSTRATEN OP DE KAART

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.