HAACHTSESTEENWEG EINDELIJK VEILIGER?

De voorbije maanden gebeurden er langs de Haachtsesteenweg verschillende ongevallen waarbij ook zwakke weggebruikers betrokken waren. Inzake veiligheid laat deze steenweg inderdaad te wensen over. Bij file ligt de snelheid van de lijnbus te hoog naast het trage of stilstaande verkeer, vanuit de zijstraten kunnen auto’s niet invoegen zonder het fietspad te blokkeren, tijdens de donkere ochtend en avonduren is de zichtbaarheid van oversteekplaatsen onvoldoende, enz.

Het gemeentebestuur van Kampenhout pleegt regelmatig overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer dat bevoegd is voor de Haachtsesteenweg. Maar tot op heden gebeurde er niets om de toestand veiliger te maken. Het initiatief van de gemeente om in januari de bevolking om suggesties te vragen, klinkt mooi, bewijst net dat we nog nergens staan met concrete maatregelen.

Voor Groen is de maat meer dan vol: ‘De mensen willen niet langer opgeschrikt worden door alweer een ziekenwagen op de steenweg. Ze willen hun kinderen niet langer met schrik naar school of bushalte zien vertrekken. De mensen zijn het beu en dat kunnen we zeer goed begrijpen,’ vat Groen-fractieleidster Machteld Soetemans de situatie samen.

Op de gemeenteraad van donderdag 19 december zal Groen Kampenhout de problematiek aankaarten. Groen wil van het College van Burgemeester en Schepenen horen wanneer er overleg is geweest met het AWV, wat er besproken is en waarom concrete maatregelen tot vandaag uitgebleven zijn.

Machteld Soetemans, Fractieleidster

1 thought on “HAACHTSESTEENWEG EINDELIJK VEILIGER?

  1. Graag informatie over de opvolging.
    Ander heikel punt inzake mobiliteit: busverbinding met Nederokkerzeel. Op zondag moeten we hier thuisblijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.