Geen kat, maar wel een kasteel in een zak?

Op de gemeenteraad van donderdag 20 februari wordt de definitieve beslissing tot aankoop van het kasteel Van Bellinghen goedgekeurd. Een kaas vol gaten met een zeer bedenkelijke energieprestatie, blijkt nu uit het energieprestatiecertificaat.
Bij de principiële beslissing in oktober 2019 tot aankoop van het kasteel voor een bedrag van €1.995.000 maakte de burgemeester melding van ‘een recent gerestaureerd gebouw met geïsoleerd dak en dubbele beglazing’. Het energieprestatiecertificaat maakt echter melding van 373 vierkante meter dak dat niet geïsoleerd is en beveelt aan om de ramen te vervangen. Daarnaast zijn er nog
talrijke aanbevelingen om het kasteel iets of wat te laten voldoen aan de gangbare normen qua energieverbruik.
Groen Kampenhout vindt deze aankoop een merkwaardige keuze.
Fractieleidster Machteld Soetemans: “Op de voorbije gemeenteraad van januari beslisten we om met Kampenhout het burgemeestersconvenant 2030 te ondertekenen. Hiermee engageert Kampenhout zich om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 40% terug te dringen. Om dit te bereiken zullen er alvast veel middelen in het oude kasteel Van Bellinghen moeten geïnvesteerd worden. Het lijkt er op dat Kampenhout een kat in een zak heeft gekocht en dat het kostenplaatje veel hoger zal uitdraaien dan voorspeld.”
Groen betreurt deze impulsieve aankoop en blijft vragende partij voor een doordacht masterplan voor de huisvesting van de gemeentediensten en de herinrichting van de dorpskern van Kampenhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.