RED HET HELLEBOS!

In een tijd dat bossen steeds belangrijker worden is de herwaardering van het volledige Hellebos meer dan ooit nodig.

De slipschool die de federale politie in het Hellebos in Kampenhout uitbaat, kwam de laatste jaren al meerdere keren negatief in het nieuws. Eerst werden op het terrein vele tientallen bomen illegaal gekapt. Later bleek dat de vergunning van de slipschool al enkele jaren verlopen was. Dat belette de politie echter niet om ook zonder vergunning haar activiteiten voort te zetten, ondertussen al bijna vijf (!) jaar…

Zopas heeft de politie een vergunning aangevraagd om de illegale status van de slipschool te regulariseren, deze keer niet voor 20 jaar, maar voor onbepaalde tijd. Tot 5 februari kan je bezwaar aantekenen tegen deze aanvraag.

Al enkele jaren dringt Groen Kampenhout aan op de stopzetting van de activiteiten van de slipschool, op de herlocatie ervan en op de volledige herwaardering van het natuurlijke boskarakter van deze site. De slipschool van de politie ligt midden in het Hellebos, door Europa – en ook Vlaanderen – officieel erkend als waardevol natuurgebied. In een tijd dat bossen steeds belangrijker worden is de herwaardering van het volledige Hellebos meer dan ooit nodig.

Nadat Groen de problematiek van het Hellebos in de gemeenteraad aankaartte, koos de gemeenteraad resoluut “om de terreinen van het militair domein te bestemmen als natuurgebied, zodat de unieke fauna en flora beschermd wordt en zich opnieuw kan herstellen binnen het complex van het Hellebos“.

Vind ook jij dat de overheid het goede voorbeeld moet geven en bossen moet redden in plaats van ze te laten verdwijnen? Vind ook jij dat we onze waardevolle bossen maximaal kansen moeten geven en dat autowrakken en slipoefeningen er niet thuishoren? Vind ook jij het schrijnend dat een overheidsinstantie zich niet houdt aan de wetgeving en wil investeren in een volstrekt niet-duurzaam project, dat nefast is voor de natuur rondom? Dit ondanks de vele beloften van diezelfde overheid rond klimaatdoelstellingen, het behoud van open ruimtes en aandacht voor extra bossen?

Laat dan je stem horen en dien voor 5 februari een bezwaar in!

Een bezwaar indienen kan per brief aan het college van burgemeester en schepenen, Gemeentehuisstraat 16, 1910 Kampenhout (vermeld op je bezwaarschrift het dossiernummer OMV_2020169018) of via het omgevingsloket van de Vlaamse Overheid (www.omgevingsloketvlaanderen.be). Een voorbeeld van een bezwaarschrift kan je hier downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.