Voorstelling kandidaten

25 augustus 2018

Groen Kampenhout gaat ervoor.

Groen zal op 14 oktober met een volledige lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Kampenhout. Met Wim Vanhaverbeke en Machteld Soetemans schuift Groen twee nieuwe en jonge lijsttrekkers naar voor.

Wim Vanhaverbeke is geboren en getogen in Kampenhout en heeft net zijn laatste kamp als groepsleider van de scoutsgroep van Buken achter de rug. Professioneel is hij actief als schrijnwerker. De groene gedachten kreeg hij met de paplepel mee. Vader Jules Vanhaverbeke (plaats 17) stond intussen bijna 30 jaar geleden mee aan de wieg van Agalev in Kampenhout. Wim is vooral gericht op het sociale. Kampenhout moet een thuis kunnen zijn voor iedereen, ook voor diegenen die het moeilijker hebben.

Machteld Soetemans woont met haar man en twee kinderen in Berg. Machteld wil meer ‘vrouwen-power’ in het maatschappelijk debat brengen. Machteld werkt als adjunct-diensthoofd opnameplanning in het UZ te Leuven.

De verjonging zet zich verder met Simon Mattelé (plaats 5), Margot Vanhecke (plaats 6) en Julie Dessaintes (plaats 18).

Andere opvallende namen zijn die van regisseur en schrijver Mark De Geest (plaats 9) en Mark Van Ingelgom (lijstduwer) die in 1994 als eerste Groen (toen Agalev) gemeenteraadslid in Kampenhout werd verkozen.

Met Erik Torbeyns (plaats 3), Michiel Zwaenepoel (plaats 7) en Jean-Pierre Dziergwa (plaats 19) zetten ook andere oudgedienden uit de gemeente-en ocmw-raad zich achter deze lijst.

Groen wil van Kampenhout de best mogelijke gemeente maken, met oog voor het milieu en de natuur, aandacht voor gezondheid en verkeersveiligheid voor allen, dorpscentra waar het goed wonen is en waar warmte en gastvrijheid geen loze woorden zijn.

‘Groen wil echt werk maken van een klimaatneutrale gemeente. De borden hangen al overal in het dorp, Groen wil er nu ook een beleid aan koppelen dat de basis vormt voor het bestuur. Het klimaat moet centraal staan bij elke beleidsdaad, daar kan niemand meer onderuit. In die zin vinden we het geen goed idee om een slipschool langer open te houden midden natuurgebied of om een nieuw winkelcentrum te openen op de oude veilingsite aan Kampenhout-Sas’, zegt Wim Vanhaverbeke.

Anderzijds blijft de verkeersveiligheid en de mobiliteit in en om Kampenhout een zorg voor menig inwoner. Machteld Soetemans: ‘We blijven werk maken van het verkeersluw maken van de ruime schoolomgeving, hoe kunnen we in schoolstraten het autoverkeer weren? In Kampenhout-centrum blijft het zoeken naar het ideale circulatieplan. Het is opvallend dat de auto op sommige stukken weer terrein heeft gewonnen maar dat de beloofde fietsstraat achterwege blijft.’

Groen wil een visie voor Kampenhout  ontwikkelen die verder reikt dan 6 jaren. Waar willen we naartoe met onze gemeente? Hoe willen we onze gemeente doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen? Die lijnen moet het bestuur samen met de inwoners nu al durven uitzetten en daar willen wij als Groen mee aan de kar trekken.

De lijst en de programmapunten zijn terug te vinden op de vernieuwde website: www.groenkampenhout.be ,

de campagne is te volgen op facebook: https://www.facebook.com/Groen.Kampenhout/